Duminica Ortodoxiei

Viața parohiei Martie 20, 2016



Ziua de 20 martie, Duminica Ortodoxiei, este o zi de aleasa sarbatoare pentru credinciosii din Parohia "Sf. Imp. Constantin si Elena", din satul Liteni, jud. Iasi. La ora 15,30 s-a savarsit slujba Paraclisului Maicii Domnului, dupa cum se savarseste de obicei in fiecare duminica in parohia noastra, insa de aceasta data cei prezenti au venit cu icoane pentru a marturisi si intari credinta ortodoxa si cinstirea sfintelor icoane. Dupa slujba toti cei prezenti au mers la Asezamantul social - pastoral "Sf. Martiri Brancoveni", unde au vizionat doua filmulete documentare despre cinstirea sfintelor icoane si "Pustnicii Romaniei, intre cer si pamant", dupa care au avut loc discutii pe seama celor vizionate, fiind scoasa in evidenta importanta cinstirii celor ce au aparat dreapta credinta (martiri, marturisitori si cuviosi), dar si datoria noastra fata de urmasii nostri - amintindu-ne de ceea ce a spus Radu Gyr : "Spuneti generatiilor care vor veni ca noi ne-am facut datoria".

In fiecare dminica dupa slujba paraclisului sunt vizionate diferite filmulete, apoi au loc discutii pentru a evidentia si aprofunda invataturile ziditoare si folositoare vietii duhovnicesti.

Multumim si dam slava lui Dumnezeu pentru dragostea Sa fata de noi, purtarea de grija si firmiturile vesniciei de care ne bucura  inca din aceasta viata!